18 Mart 2025 23:01

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden çağrı: Diploma iptaline karşı Esnaf Yemekhanesi önünde buluşuyoruz

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kararı tanımadıklarını belirterek, hukuksuzluğa karşı durmak isteyen herkesi Esnaf Yemekhanesi önünde toplanmaya davet etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden çağrı: Diploma iptaline karşı Esnaf Yemekhanesi önünde buluşuyoruz

Fotoğraf: İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesine ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Kararın hukuksuz olduğunu belirten Emek Gençliği, kararın iptali ve seçme-seçilme hakkına sahip çıkmak için eylem çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Diploma kararı hukuksuzdur! Alınan karar kabul edilemez, kararın iptali ve seçme-seçilme hakkımıza sahip çıkmak için Esnaf Yemekhanesi önünde buluşuyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Üniversitesinin, İmamoğlu ve aynı dönemde geçiş yaptığı tespit edilen 28 kişinin diplomasını geri alarak iptal etme kararı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Karara tepki gösteren İstanbul Üniversitesi öğrencileri, hukuksuzluğa karşı mücadele çağrısı yaptı. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Diplomaya da kayyım!

Diplomaya da kayyım!

Bir süredir operasyonlar, tutuklamalar, kayyım atamalarıyla siyaset alanını zorla daraltan iktidarın, bir ‘hayali’ daha gerçekleşti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Ekrem İmamoğlu’nun diploması, iktidara yakın gazetecilerin günlerdir anons ettiği gibi, üniversite yönetimi marifetiyle iptal edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
19 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et